Musaca de cartofi

de Dulciuri cu Georgiana in Porc, 1 Aug 2015 | 4183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu mic
  • sare, piper, boia dulce
  • 200 g cascaval
  • o cutie mica smantana
  • 6 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Curatim cartofii de coaja si-i punem la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie punem carnea tocata(eu am avut de porc) pe foc.Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, sare,piper,boia dulce .Adaugam putina apa si lasam pe foc pana se rumeneste usor.

Amestecam 4 oua cu 2 linguri de smantana si 100 g cascaval ras.

Ungem cu ulei un vas termorezistent,asezam un strat mai gros  de cartofi taiati felii,apoi punem jumatate din amestecul de oua, carnea tocata si din nou un strat de cartofi.Peste ultimul strat de cartofi mai dam pe razatoare cativa cartofi, peste care turnam compozitia de ou ramasa.Introducem la cuptor pana se rumeneste usor.

Batem cele 2 oua ramase cu 100 g cascaval razuit si smantana ramasa.Scoatem vasul din cuptor, adaugam aceasta compozitie si intoducem din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Se mai adauga sare peste cartofi dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut