Musaca de dovlecei cu carne de pui

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 12 Iul 2019 | 3299 vizualizari

 

O mancare gustoasa, de vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • aprox.500 g carne de pui
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei cu carne de pui:

Fierbem carnea de pui.

Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt.

 Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei, asezam un strat de rondele de dovlecei, apoi adaugam carnea.

Acoperim cu alt strat de dovlecei.

Batem ouale cu smantana, adaugam un praf de sare si le turnam uniform deasupra dovleceilor.

Presaram piper si maghiran si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 50-55 de minute. Presaram patrunjel verde. Lasam 20-25 de minute sa se raceasca, apoi portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu carne de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]