Aș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel în măcelării sau supermarketuri. Merge și cu vită, dar mie tot cu miel îmi place mai mult. E atât de moale, parcă se topește în gură iar marinada pe care am pregătit-o anulează mare parte din gustul specific cărnii de miel, așa că orice năzuros o va savura cu plăcere.
De această dată am pregătit-o rapid, datorită caserolei de marinare și a aparatului de vidat de la Food Saver. Abia am așteptat să savurez carnea.
MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI
Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie doar de zeamă. Am condimentat-o și am pus în ea carnea tăiată cuburi.
Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, intrumentele minune cu care am obtinut o carne frageda si aromata in doar cateva minute.
Am conectat caserola la aparatul de vidat și am vidat-o după instrucțiunile din manual. Am pus-o la rece 15 minute.
MODUL DE PREGĂTIRE AL TOCĂNIȚEI
Am scos carnea din marinadă și am pus-o într-o cratiță antiaderentă. Am lăsat-o să fiarbă în suc propriu. Când carnea s-a fiert, am adăugat condimentele, uleiul și puțină apă.
Morcovul l-am ras pe răzătoarea mare și l-am ras la tigaie împreună cu untul și stafidele. După ce s-a înmuiat am adăugat și puțin turmeric.