M-am documentat cat am putut si m-am gandit sa pregatesc un muschiulet de porc la cuptor, fraged si gustos! Am ales sa il completez cu un sos de smantana si ne-a placut foarte tare.
Pentru a pregati acest Muschiulet de porc cu sos de smantana - Reteta gustoasa la cuptor am folosit urmatoarele ingrediente:  muschi de porc, 
Cum se prepara acest Muschiulet de porc cu sos de smantana - Reteta gustoasa la cuptor:
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se spala muschiuletul, se sterge cu prosoape de hartie si se unge cu cimbru, rozmarin, chimen, sare, piper negru macinat si usturoi granulat.
Se toarna uleiul in tigaie si se pune la incins. Se aseaza muschiuletul in uleiul fierbinte si se rumeneste doar la foc mare, pe toate partile, timp de 5 minute.
Astfel rumenit, muschiuletul se aseaza intr-un vas potrivit pentru marimea lui, se mai presara cu putin cimbru macinat si usturoi granulat, se pune deasupra untul taiat si se da la cuptor pentru 15 minute, la 190 grade C. Din cand in cand, mai stropim muschiuletul cu sosul din tava.
Se scoate vasul din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu pentru 10 minute, timp in care pregatim sosul.
In tigaia in care s-a prajit muschiuletul, se pune usturoiul maruntit si se amesteca pentru cateva secunde, apoi se adauga rosiile cherry taiate in jumatate. Se presara putina sare, piper macinat si boabele de piper mozaic si se tin pe foc mic timp de 3-4minute. Se adauga smantana si se mai tine pe foc inca 3-4minute de cand incepe sa fiarba, sa dea cateva clocote si sa se ingroase sosul. Se gusta si se mai adauga sare daca este navoie. La final se adauga mararul tocat.
Se serveste muschiuletul taiat felii, cu sosul de smantana.
Iti recomanda si reteta de Muschi de vita la cuptor, pe care il poti servi cu Cartofi cu rozmarin si usturoi sau varianta de Muschiulet de porc rulat.
1
Daca pregatim 2 bucati de muschi, le prajim in doua tigai odata.
2
Muschiuletul se scoate din frigider, cu 1-2 ore inainte de gatire.