Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2015 | 4397 vizualizari

 

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de prezenta celor dragi.

Am adus si o reteta pregatita acum de sarbatori. Anul asta mi-am dorit sa pregatesc cat mai multe aperitive in casa si sa cumpar mai putine preparate si uite asa a aparut pe masa noastra acest minunat muschiulet. Sper sa va placa si poate il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet subtire si lung de porc
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita unt
  • 150 gr fasii lunguiete de bacon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon:

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele de bucatarie.
Curatam usturoiul si il zrobim.
Intr-un bol amestecam toate condimentele, usturoiul, mustarul si untul.
Le frecam bine pana obtinem o pasta.
Cu acest amestec ungem tot muschiul, pe toate partile.

Asezam fasiile de bacon una langa alta, iar peste, mai pe mijloc, asezam muschiul.
Cu lateralele de bacon imbracam carnea, sa fie cat mai bine stranse.
Luam o bucata hartie de copt, asezam cu grija muschiul si il impachetam cat mai strans.
Il asezam intr-o tava, punem o cana si jumatate de apa.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 70-80 de minute. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, pentru ca scade si este nevoie de aburi pentru a se pregati carnea.

Cand este gata, inchidem aragazul si il lasam sa mai stea cel putin o ora invelit in hartie.
Dupa acest timp il dezvelim, feliem si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

28.12.2015, 18:13

Crina

UrsanMihaela 1

21.12.2017, 18:38

merita incercata reteta ta deoarece arata apetisanta

Rocsi 1

21.12.2017, 20:23

Multumesc pentru apreciere, Mihaela Ursan! Este o reteta foarte buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saratele Delaco