Napolitana de post

de katty in Prajituri, 14 Mar 2015 | 14188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 350 gr biscuiti populari
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 150 gr margarina
  • esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan mic gem de caise
  • glazura de cacao (100 ml apa, 30 gr margarina, 2 linguri zahar, 4 linguri cacao, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana de post:

Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote. Adaugam biscuitii macinati fin, cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul, adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem crema peste foile de napolitana in strat uniform.

Asezam un tocator peste foi si le dam la rece pentru 1 ora, apoi le scoatem si intindem deasupra glazura  de cacao in strat neuniform.

Pentru glazura fierbem ingredientele (mai putin romul) la foc mic pana se ingroasa. Dam jos, punem esenta de rom si o lasam sa se raceasca usor.

Lasam prajitura la rece pana glazura se intareste ,apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post