Imi plac foile de napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche pentru este o reteta rapida, care se poate pregatii si cu o seara inainte de a se consuma. Imi place sa folosesc Dulce de leche, la multe retete, printre care la aceste napolitane. Crema aceasta de caramel, in mod normal se fierbe de la 2h la3h, dar la aceasta reteta prefer sa o fierb cca. 1h. pentru ca se omogeniezeaza mai bine cu biscuitii si alunelele. In ceea ce priveste, biscuitii, eu am folosit biscuiti de orez si lapte, dar puteti folosii ce marfa sau tip, doriti.
Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele.
Apoi, se pune1/2 de lingurita de bicarbonat.
Si la urma se pune1/2 de lingurita de sare.
Se amesteca si se lasa la fiert, la foc mic, pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand, pana incepe sa clocoteasca, apoi se amesteca continuu.
Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.
Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini, ii puteti baga la robotul de bucatarie.
La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.
Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti.
Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.
Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.
Dupa mine sunt nemaipomenite.
Pofta! :)