Napolitane cu caramel, rahat si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 3400 vizualizari

 

Excelente....crocante cu nuci caramelizate.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuci
  • 3 oua
  • 100 g rahat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel, rahat si nuci:

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.

Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.

Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. 

 

Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.

Cu zaharul ramas facem un caramel.

Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .

Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.

Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Se pastreaza la rece.

 

Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in doua culori - de post