Napolitane cu nuci caramelizate

de VERONICA2607 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana din comert( marimea unei coli A4)
  • 5 galbenusuri
  • 11 linguri zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 150 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuci caramelizate:

Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale. Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale. Se pune pe un tocator de lemn o foaie de napolitana, peste care adaugam o parte din crema, apoi peste ea asezam a 2-a foaie de napolitana si repetam procesul pana terminam si cele 2 parti de crema.Se pune peste prajitura inca un tocator de lemn si o greutate pentru 2 ore. Dupa 2 ore se poate servi. 

TIPS-URI

1

Crema se pune pe foile de napolitana cat timp este inca fierbinte, daca o lasam sa se raceasca se va intari si nu vom putea sa o mai intindem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

16.02.2012, 22:36

cred c-au fost foarte bune

VERONICA2607 1

16.02.2012, 23:17

diaconta au fost atat de bune incat am mancat-o aproape toata singura

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura