Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)

de Satisfyyourcravings in Pui, 26 Aug 2017 | 4451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame orez alb, fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 2 oua
  • 450 grame mix de legume (varza alba, ceapa rosie, muguri de fasole, praz, mazare pastai, mazare boabe, ceapa verde etc)
  • 100 de grame bacon, tocat
  • 200 grame piept de pui, gatit (optional- eu am folosit resturile de la un preparat anterior)
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • o bucata de 5 cm ghimbir, ras
  • 2 liguri sos de soia
  • sos picant (optional- eu am folosit Sambal Oelek)
  • ceapa prajita (specific asiatic)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui):

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.

Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se gatesc 30 de secunde, apoi se adauga legumele. Se gatesc 3-4 minute, se adauga puiul, baconul, orezul si ouale gatite inapoi in tigaie, se amesteca cu grija, apoi se adauga sosul de soia. 

Se serveste fierbinte cu sos picant si ceapa crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit