Nectar de corcoduse

de anuta in Sirop / Compot, 18 Iun 2019 | 7205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 500 g zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de corcoduse:

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.
Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele, apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

19.06.2019, 18:04

Panacris 1

19.06.2019, 20:09

Rocsi 1

19.06.2019, 20:55

Ce as servi si eu acum un pahar de nectar, de la rece!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine