Nectar din caise

de ionela2682 in Sirop / Compot, 11 Iul 2013 | 9914 vizualizari

 

Este vremea caiselor ..dulci si parfumate......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise foarte coapte
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar din caise:

Se spala caisele in mai multe ape ,

-in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi  cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o oala se adauga zaharul si apa si se pun pe foc

-se tine aproximativ 25- 30 min sau pana se topeste zaharul iar lichidul se ingroasa putin

-cu ajutorul mixerului vertical mixam bine compozitia fiarta

-se toarna in sticlute mici se strange bine dopul ,se intorc cu dopul in jos ,se acopera cu un prosop gros si se tin pana a doua zi .cand pot fi depozitate in camara.

 

TIPS-URI

1

Nectarul poate fi consumat simplu sau in combinatie cu apa sau sifon si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine