Negresa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Ian 2012 | 5504 vizualizari

 

O prajitura rapida, buna rau :d... eu am facut-o cateva zile la rand ...iar daca nu-i faceti glazura este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 100 g stafide
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem ( de caise am avut eu, dar puteti baga de care va place )
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea. Dam la cuptorul preincalzit 40- 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit pregatim glazura: Ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele si untul se pune intr-un ibric pe foc, amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O turnam fierbinte peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Se taie dupa ce se intareste glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]