Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut

de Retete_gustoase in Prajituri, 30 Apr 2025 | 109 vizualizari

 

Una dintre cele mai versatile si gustoase deserturi este negresa. Dat fiind faptul ca aveam un rest de gem de caise intr-un borcan, m-am gandit sa-l adaug in aluatul de negresa. Rezultatul excelent, dulce acrisor.
Pentru aceasta Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, zahar, cacao, ulei, gem de caise

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 250 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:

Cum se prepara Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava cu hartie de copt.

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga uleiul, apoi laptele si gemul de caise. Amesteca bine. Daca iti place, poti adauga acum si esenta de rom.

Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand cu o spatula sau tel.

Toarna compozitia in tava si niveleaza frumos.

Coace negresa in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30 de minute sau pana trece proba scobitorii.

Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte de a o taia.

 

TIPS-URI

1

tava rotunda cu diametrul de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta umeda cu mere