Negresa cu glazura de ciocolata

de marinicayou10 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 8980 vizualizari

 

Reteta cu numarul 50 :) ..acum ajung la 100 :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • jumatate cana ulei sau unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • jumatate de borcan gem sau dulceata
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • Pt glazura :
  • 3-4 linguri unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g alune sau nuca pisata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Se freaca oul cu zaharul.Se adauga uleiul, laptele caldut si gemul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.Se adauga praful de copt,faina,cacaoa,si esenta si se omogenizeaza bine.Se pune compozitia intr-o tava mica (mai mica de 27 cm) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mijlociu pana se coace.

Intre timp pregatim glazura.Se pune pe foc margarina cu zaharul si se amesteca bine.ATENTIE nu lasam margarina sa fiarba,ci doar o inmuiem putin.Adaugam cacaoa si frecam bine pana devine un sos-cremos. Cand este gata negresa,o scoatem din cuptor,o lasam 10 minute sa se mai raceasca,o taiem si turnam deasupra tot sosul. Presaram alune sau nuci,nuca de cocos,bombonele,etc.Noi o servim cu un pahar de lapte rece :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese