Negresa cu menta

de simona72 in Prajituri, 2 Iun 2014 | 8227 vizualizari

 

O combinatie care mie imi place tare mult, cea de ciocolata si menta...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri sirop de menta(facut in casa)
  • 2 linguri esenta de menta Dr. Oetker
  • 50 ml ulei
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 300 gr faina
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • pt glazura:
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 120 ml smantana pt frisca
  • pt sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 2 linguri sirop de menta
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr smantana grasa (de la tarani)
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri sirop de menta
  • 1 lingurita esenta de menta Dr. Oetker
  • pt decor:
  • frunzulite de menta (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu menta:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare, cresc in volum si devin o crema consistenta. Se adauga in fir subtire uleiul, in timp ce se continua mixarea galbenusurilor, esenta de menta si siropul de menta. Se adauga cate o lingurita de unt si mixam. Separat, se amesteca faina, cacao si praful de copt. Peste crema de galbenusuri, se adauga jumatate din ingredientele uscate si se amesteca cu un tel tip para. Se adauga apoi smantana pt frisca, se amesteca, apoi jumatate din spuma de albusuri, se amesteca, restul de ingrediente uscate, se amesteca si la final restul de albusuri batute spuma, amestecand usor sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 35-40 minute. Lasam negresa sa se raceasca complet, inlaturam hartia de copt, o taiem in bucati aproximativ egale. Cu o scobitoare intepam fiecare bucatica de negresa si insiropam  bucatile cu siropul amestecat cu apa.

Pt glazura: rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un castron, adaugam smanatana pt frisca si punem catronul pe baie de aburi. Amestecam pana ciocolata este complet topita.

Pt crema: mixam mascarponele cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul, adaugam smantana grasa, siropul si esenta de menta. 

Glazuram negresele cu ciocolata topita, lasam pt 10-15 minute la frigider, punem crema intr-un pos si decoram fiecare negresa in parte cu moate de crema. Daca aveti si va place, decorati cu frunzulite de menta. Deliciu garantat....sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

daca nu aveti sirop de menta facut in casa, folositi doar esenta de menta... dupa gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Krystyan Trendy 1

16.06.2014, 09:35

delicioasa negresa

Ina 1

06.10.2015, 07:44

eu am ratat bunatatea asta

Aurelia 07_07 1

10.05.2017, 08:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate