Negresa cu mere (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 17111 vizualizari

 

Ce-mi place la prajitura asta e ca poți combina tot felul de ingrediente pe care le ai la îndemână sau după preferințe. Nu e deloc capricioasă și e și buna pt o zi de post, pt ca doar atât durează, o zi! Cel puțin la noi! :d

 

INGREDIENTE

  • 2 căni apă
  • 1 cană zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 lg ulei
  • 3 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 1 lg scorțișoară măcinată
  • un praf de sare
  • un borcan mic cu mere puse pt prăjituri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mere (de post):

Apa, zahărul si zahărul vanilat se amestecă bine până ce acesta se topește. Se adaugă uleiul si merele razalite din borcan. Restul ingredientelor se amestecă împreună apoi se toarnă peste apa cu mere. Se omogenizează bine după care se rastoarna intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la 180 de grade și se lasă până trece testul scobitorii (în jur de 35-40 de minute). Se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se servește. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă se folosesc mere proaspete, se dau pe răzătoarea mare și eventual se mai adaugă zahăr in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

19.12.2015, 07:53

Delicioasa!

aia 1

09.08.2017, 15:30

'un borcan mic' adica cam cit de mic?
sau mere rase: cite mere?
?

mirela0911 1

09.08.2017, 16:38

Aia, un borcan de 380 g sau 4-5 mere, in functie de cat de mari sau mici sunt merele! Multumesc pt vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem si nuci (de post)