Negresa cu sos de ciocolata si cocos

de laura_n in Prajituri, 14 Iul 2012 | 5190 vizualizari

 

Eu savurez oricand cu placere o negresa, iar daca mai are si ciocolata deasupra e si mai bine :P
O deliciosenie !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata neagra (sau cu lapte daca preferati)
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt (optional)
  • 5 oua
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de ciocolata si cocos:

Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.

In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la foc potrivit, cam 40 min. Lasam la racit. 

Separat, topim intr-un vas, o tableta ciocolata cu lapte, adaugam nuca de cocos si amestecam. Dam deoparte sa se raceasca putin si apoi glazuram negresa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]