Ca sa nu mai caut prin dulapuri ceva dulce aseara am facut o negresa de post.
Desi am multe variante pentru reteta de negresa de post cea mai buna mi se pare a fi asta inspirata de la Laura Sava.
Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute.
Cand este coapta( se face si proba cu scobitoarea) se poate presara pe deasupra nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Eu am pus ornamente colorate.
Se taie cand s-a racit.
Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.E delicioasa!
1
cui nu-i place praful de copt poate sa puna bicarbonat stins cu zeama de lamaie.
2
Ca arome puteti pune vanilie sau rom, esenta de portocale, coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie.