Negresa de post

de Xandrinne in Prajituri, 18 Aug 2013 | 11728 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe
blogul lui Miha
; am testat-o imediat cum am descoperit-o si mi-a placut foarte mult, pentru ca este delicioasa, atat de delicioasa incat am consumat rapid, in primavara, tot stocul de dulceata de trandafiri :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina,
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1 cana si jumatata apa minerala,
  • 300 g dulceata de trandafiri.
  • Glazura:
  • 2 linguri cacao,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • 3 linguri apa,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.

Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.

Incorporam dulceata, amestecand bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.

Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura, apoi o portionam. Blatul este umed si moale.

Negresa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă de post