Negresa marmorata cu crema de branza

de Angelina_Elena in Prajituri, 5 Mar 2013 | 5946 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

  • Pentru negresa:
  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru marmorat:
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa marmorata cu crema de branza:

Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele.

Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt.

Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si un praf de sare.

Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt.

Crema de branza o mixam cu zaharul si oul pana obtinem o crema pufoasa.

Turnam aluatul intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem deasupra compozitia de branza.

Cu o lingura amestecam usor cele 2 compozitii si dam tava la cuptor la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Lasam prajitura la racit in tava, apoi o portionam dupa dorinta.

Este foarte, foarte buna!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca folositi ciocolata neagra, pe langa zaharul precizat in lista de ingrediente mai adaugati 50 g, in total 100 g!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa marmorata cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (23)

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 21:01

Superrrr... negresa e preferata mea!

nico_72 1

28.04.2013, 19:28

Astazi am facut aceasta reteta,este foarte buna ! Vreau sa fac o mica precizare,la crema de branza eu am adaugat 1 1/2 lingura faina deoarece crema nu mi-a iesit o crema pufoasa...(mai degraba apoasa)eu am folosit crema de branza de la Hochland cea clasica.Oricum cu mici emotii,dar a iesit la fel ca cea din poza postata de tine. Iti multumesc din suflet pentru reteta !

Ce fel de crema de branza ai folosit tu ?

Angelina_Elena 1

28.04.2013, 19:57

Nico, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! Eu am folosit crema de branza Philadelphia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu alune