Negri in camasi albe

de RalukaToprak in Prajituri, 29 Apr 2014 | 7635 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la sora mea Coman Ligia,e tare buna :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 250 gr de zahar
  • 1 pahar apa
  • 100 gr unt
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • faina cat cuprinde

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 gr de zahar

Pentru glazura:

  • 4 linguri de lapte
  • 250 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 4 linguri cu varf cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negri in camasi albe:

Blat:

Din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire care se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.Se coace pe jumatate,se scoate din cuptor si peste blat se toarna bezeaua facuta astfel:se bat cele 4 albusuri cu zaharul pana devin tari.Se lasa la copt pana devine glazura galbena.Se scoate si se toarna glazura facuta astfel:se fierb toate ingredientele pana devine o crema consistenta.

Se toarna peste prajitura,se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negri in camasi albe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

02.05.2014, 18:31

RalukaToprak 1

02.05.2014, 19:07

Merci Val !!

nico_72 1

03.05.2014, 22:20

Imi place cum arata prajitura ta !
Intrebarea mea este,cata faina ? Ma intereseaza gramajul,altfel nu voi sti ce consistenta trebuie .La fel si pahar apa...cati mililitri ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]