Omleta cu cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2016 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 5 oua
  • 1 cub ceapa
  • 25 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa . 

Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam sa se raceasca . 

Separat punem ouale intr-un vas si le batem spuma cu ajutorul unui tel. 

Adaugam in vasul cu oua, parmezanul ,cubul de ceapa si piper. Amestecam bine . 

Punem amestecul de oua in castronul cu cartofi. Amestecam bine ingredientele intre ele. 

Punem din nou o tigaie cu putin ulei la foc iute. Cand uleiul este bine incins,turnam omleta ,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit . 

Cand este copata pe o parte,cu ajutorul capacului,intoarcem omleta printr-o miscare rapida pe cealalta parte,acoperim din nou cu capac,si lasam la copt . 

Cand este gata,scoatem omleta pe o farfurie. 

Se serveste calda sau rece,presarata cu busuioc uscat si parmezan .

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru a coace omleta , putem inlocui uleiul cu unt .

2

Acoperind omleta cu un capac ,va face ca omleta sa se umfle si sa devina mai pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari