Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.
Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.
Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.
Se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.
Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.