Omleta la cuptor in vas de ceramica

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 19559 vizualizari

 

Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 100 grame de sunca/salam/carnati
  • masline dupa gust
  • branza topita feliute/cascaval sau cas
  • 6 oua
  • 1 ardel gras
  • patrunjel dupa gust
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor in vas de ceramica:

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.

Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.

Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.

Pofta buna!! E o minunatie de omleta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor in vas de ceramica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv mozaic