This gorgeous pie reminds us of Greece, of Lefkada Island. Thank you, Georgia, for this wonderful pie, we love it so much! Ευχαριστω!
Pentru inceput trebuie sa taiem sau sa rupem foile de placinta in bucati mici si sa le lasam la uscat, intr=o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, cel putin 4 ore. Eu le-am lasat asa dimineata si la pranz am facut placinta.
Praful de copt se amesteca cu iaurtul si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul sau la robot ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se umfla si zaharul este topit. Se amesteca compozitia cu iaurtul. Se tooarna amestecaul peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.
Se pune placinta in cuptorul preincalzit, la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.
Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune putin la racit.
Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele. Se lasa apoi sa se raceasca complet...daca aveti rabdare! Noi nu prea am avut, este minunata, deosebita si atat de parfumata! Este foarte buna rece, din frigider. În Grecia, acest desert se numește portokalopita.