Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor

de simona72 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 9095 vizualizari

 

Din gama retetelor simplu si bun....pt prinz s-au pt o cina usoara... Am achizitionat un stimer electric de la Kaufland si m-am gindit sa-i fac proba...

 

INGREDIENTE

  • 2 masuri de orez basmati(aprox 250 gr)
  • 1 borcan sos chinezesc dulce, acrisor
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de ceafa de port fara os
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor:

Carnea se spala, se sterge cu un prosp de bucatarie, se condimenteaza si se taie feliute subtiri, bastonase, ce vor fi calite in tigaia incinsa cu putin ulei de masline pt citeva minutzele. Orezul se clateste in 2-3 ape, se pune in vasul de la stimer, se pun 6 masuri de apa la 2 de orez, putina sare, se acopera vasul cu capac si se porneste aparatul. Dupa ce a inceput sa fiarba a durat ff putin pina orezul a fost fiert, cam 5 minute, s-a facut f bine, dar daca nu esti linga el da pe afara, asa ca mare grija. Am mutat orezul intr-un vas iene, l-am amestecat cu sosul de la borcan, cu carnea si am acoperit vasul pt 5-10 minute. Am servit simplu si a fost pe placul familiei mele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]