Orez chinezesc cu legume

de Sylvia in Mancaruri de post, 22 Ian 2010 | 14854 vizualizari

 

Fiindca am vazut ca va plac retetele de mancare chinezeasca, va impartasesc si aceasta reteta. Este simplu de realizat si puteti sa inlocuiti legumele in functie de preferinte.
Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si condimentele folosite este jocul de culori , gasim mereu o combinatie aparte de culori care ar spune parca : in bucatarie ca si in viata….totul este posibil .

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de zucchinni 
  • un morcov mic
  • o jumatate de ardei rosu  (toate taiate patratzele medii ca marime)
  • o mana de ciuperci champinion
  • 2 ciuperci aromate chinezesti
  • o ciuperca chinezeasca neagra
  •  Pentru sos:
  • 2 linguri ulei masline
  • o lingura sos soya
  • o lingura de sos chilli dulce
  •  sare
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
  • o lingurita de amidon sau Maizena de la Knorr ( eu il prefer pentru ca se pune direct in sos nu dizolvat cu apa in prealabil) 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez chinezesc cu legume:

 

     Se pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de 4-5 minute dupa care adauga sosul de soya , sosul de chilli si  150 ml de apa( eu folosesc mereu apa in care am rehidratat ciupercile ) .

  Lasam sa fiarba la foc potrivit 3-4 minute pana sunt legumele fierte “al dente”  si apoi ingrosam sosul ramas cu amidon sau Maizena. Mai  dregem cu condimente daca este cazul si stingem focul. Se servesc  fierbinti ,cu orez aromat thai am servit eu de aceasta data.  A fost un pranz delicios pe care l-am realizat in 15 minute.

TIPS-URI

1

Puteti sa alternati cum doriti si cu ce aveti prin camara  la capitolul legume, este delicioasa orice combinatie.

2

Ghimbirul - condiment afrodisiac. Aroma iute intensifica circulatia singelui catre extremitati, ceea ce face condimentul ideal pentru o cina in doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez chinezesc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Sylvia 1

22.01.2010, 11:43

Exact era la ziua in care nu puteam sa consum carne. Puiul cu legume, cu bambus cu ciuperci aromate ....este preferatul meu

ana 1

22.01.2010, 13:45

ameliamaria82 1

23.10.2012, 18:01

de unde pot cumpara ciupeci negre, zucchinni si ciuperci aromate chinezeti?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu spanac si orez