Orez cu carne de curcan, la cuptor

de oanapl in Curcan, 16 Ian 2022 | 8259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de curcan (eu am folosit piept)
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 L de apă
  • sare
  • 1 linguriță cu vârf boabe de piper
  • 150 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • opțional:
  • 200 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată) sau fasole verde păstăi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de curcan, la cuptor:

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.

Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa, ardeiul gras și morcovul, tăiate cubulețe. Se adaugă orezul și se lasă să se călească câteva minute. Se adaugă supa în care a fiert carnea și bucățile de carne și se lasă să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Opțional se poate adăuga și mazăre sau fasole verde păstăi. Când apa a scăzut (dar mai e puțină) se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Se servește cu murături. Se poate presăra pătrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de curcan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan