Am tot auzit de mâncărica asta în perioada postului. Azi mi-au rămas câțiva cartofi de la ciorbă, curățați și tăiați, nu știam ce să fac cu ei, așa că am probat felul acesta de mâncare. Foarte bun, dealtfel!
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se pune la călit în grăsime și puțină apă. Morcovul, ardeiu se curăță deasemenea și se taie mărunt, apoi se adaugă la ceapa călită. Cartofii curățați și tăiați mărunt se adaugă la mestecul de legume, împreună cu orezul, completîndu-se cu apă, cca. 700 ml. Se asezonează de sare, piper și boia, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute la foc mediu.
Se servește ca atare sau alături de preparate din carne și salată de sezon.
Poftă bună!
1
în zilele de dulce uleiul se poate înlocui cu 1 lingură grăsime de rață, preparatul va avea un gust deosebit.