Iar o reţeta de-a lui Gaby :)) pe asta nu am comis-o cu intenţie :)) Am avut la frigider broccoli, că îmi trage cu ochiul în magazin să-l cumpăr, iar acasă nu ştiu ce să fac cu el, doar la aburi îl gătesc. Ei, acum mi-a sărit în faţă reţeta asta, cred că de la vre-un meniu de pe sait şi bine a făcut! E tare bună şi varianta asta îmbunătăţită cu ciuperci, că deh, aveam şi din astea prin frigider şi am zis să le fac felul!:))
Se pun la fiert 3 căni cu apă sărată. Desfacem căpăţâna de broccoli bucheţele şi le punem la fiert 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare mare. Apa o vom folosi la pilaf.
Într-o cratiţă încăpătoare punem uleiul la încins, călim ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute adăugăm şi ciupercile pe care le-am spălat şi tăiat cubuleţe.Lasăm să fiarbă până se evaporă apa lăsată de ciuperci. Putem condimenta cu puţină sare şi piper.
Adăugăm orezul, amestecăm şi mai lăsăm 2-3 minute, după care adăugăm apa în care am fiert broccoli şi lăsăm să fiarbă până orezul absoarbe toată apa.
Într-o tavă ceramică unsă cu unt aşezăm un strat de orez, peste el aşezăm jumătate din bucheţelele de broccoli şi presăram jumătate din cantitatea de caşcaval, apoi din nou un strat de orez, restul de broccoli şi de caşcaval.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade 10-15 minute sau până caşcavalul se topeşte.
Poftă bună!
1
puteţi să nu adăugaţi ciuperci dacă nu vă plac sau nu aveţi
2
de asemenea pasta de gulyas este opţionala, dar nouă ne place picant şi în plus îi dă culoare pilafului