Orez cu piept de pui

de mihaelar63 in Pui, 5 Noi 2016 | 8885 vizualizari

 

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .Imi place acest pilaf cu bobul mare ,pufos in interior si copt in exterior  In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 felie mare telina radacina
  • 1 lingurita piper boabe
  • 100 ml ulei
  • 400 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper proaspat macinat .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui:

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Spalati carnea .
  3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .
  4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .
  5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid  o zeama frumoasa si limpede .
  6. Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire .
  7. Se strecoara de zeama legumele si carnea.
  8. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate .
  9. Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul .
  10. Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos .
  11. Prin aceasta operatiune amidonul din orez se ,, sigileaza'' si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos .
  12. Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete .
  13. Taiati cuburi morcovii , telina si pieptul de pui .Se aduga la orez .
  14. Se da vasul la cuptor 15 miinute  cu capacul pus .
  15. Scoateti orezul din cuptor .
  16. Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama .
  17. Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin .
  18. Adugati patrunjelul tocat .
  19. Amestecati usor prin rasfirare  cu ajutorul unei furculite .
  20. Serviti orezul cu mult patrunjel verde , piper proaspat macinat , insotit de salata preferata .

TIPS-URI

1

Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede .

2

Prajiti orezul . Astfel obtineti un pilaf nefainos cu bobul frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui si ciuperci