Orez cu spanac - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 2 Dec 2018 | 6324 vizualizari

 

 Un orez extraordinar de gustos si aspectuos. L-am descoperit intr-o zi fara.... patrunjel. Doream sa pun ceva verde. Il puteti folosi intr-o zi de post sau chiar ca si garnitura langa orice fel de carne.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 500 gr spanac tocat [ congelat ]
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe verzi
  • usturoi / optinal
  • sare
  • piper
  • rosii, ardei la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac - de post:

  1. Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt.
  2. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte. Sarati.
  3. Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.
  4. Adaugati peste ceapa orezul si-l prajiti cateva minute pana incepe sa devina sticlos.
  5. Se adauga apa fierbinte peste orez incat sa treaca cu doua degete peste el.
  6. Lasati orezul sa fiarba la foc domol, acoperit cu capacul.
  7. Cand orezul incepe sa se infoaie si este aproape gata, se adauga spanacul tocat.
  8. Nu este nevoie sa decongelati spanacul, el se va dezgheta rapid in orezul ce fierbe.
  9. Amestecati si piperati. Adaugati apa daca mai este necesar.
  10. Adaug spanacul chiar la sfarsitul prepararii, pentru ca acesta sa nu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.
  11. Gustati si sarati daca mai este necesar.
  12. Serviti orezul cu spanac insotit de rosii, ardei sau salata preferata de cruditati.

                  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.

2

Adug spanacul chiar la sfarsitul prepararii pentru ca acesta sanu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.

3

Cine doreste poate sa puna si putin usturoi tocat deodata cu spanacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu ciuperci si spanac