Orez marocan in doua culori

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2014 | 4649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • ulei de malsine
  • sare, piper
  • apa fierbinte (4 cani)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez marocan in doua culori:

Punem in cratita jumate din orez sa se prajeasca in ulei de masline, amestecand  . Lasam sa devina aproape maroniu (nu foarte inchis la culoare). Turnam restul orezului si imadiat turnam apa deodata , fara a amesteca. Adaugam sare, piper alb proaspat macinat si acoperim , lasand sa fiarba la foc mic. Nu amestecam. Cand apa scade, gustam si daca nue  fiert mai aduagam putina apa. Se lasa acoperit dupa ce am stins focul si servvim alaturi de carne cu sos sau alte preferinte. Acest orez are un gust aparte , de la orezul prajit .Mie personal imi place foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez marocan in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]