Orez prajit cu omleta si legume

de lia maria in Mancaruri de legume, 14 Feb 2011 | 12618 vizualizari

 

Imi place tare mult orezul preparat in orice forma, dar cel mai mult imi place orezul prajit, pe care-l comand-am mereu de la un restaurant chinezesc..., asta pana acum... cand, cu micul/marele secret aflat de la Adina...(cu fiertu si lasatu la rece de pe o zi pe alta) mi-a iesit un orez prajit, grozav ! foarte bun! Multumesc mult de tot Adina(mitinita)!

 

INGREDIENTE

  • 100g orez
  • 50g ulei
  • 50g castravete proaspat
  • 50g ardei kapia
  • 50g morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Pt omleta  
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • cimbru proaspat(cateva crengute)
  • Sare
  • piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu omleta si legume:

 Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10’ sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doa zi ( adica azi).

Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri.

Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.

Intr-o tigaie wok, am incins uleiul si am pus la prajit legumele,pentru 2-3’. Am adaugat orezul si dupa alte 3’, am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.

Am servit orezul, stropit cu sos de soia.  Un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu omleta si legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu mamaliguta