Ostropel de pui

de Lorra in Pui, 16 Mai 2014 | 15275 vizualizari

 

Ostropelul de pui imi aduce aminte de copilarie, si acum ca si atunci este in topul preferintelor culinare.
O reteta de la mama, ca la mama acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 6 aripi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 5 rosii decojite
  • frunze de dafin
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 ml. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.

Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.

La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat. 

Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.

In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Usturoiul verde merge foarte bine, eu din lipsa l-am inlocuit cu cel uscat.

2

Se pot folosi si pulpele de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel din pipote si inimi de pui