Ostropelul de pui imi aduce aminte de copilarie, si acum ca si atunci este in topul preferintelor culinare.
O reteta de la mama, ca la mama acasa :)
Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.
Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.
La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat.
Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.
In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.
Pofta buna !
1
Usturoiul verde merge foarte bine, eu din lipsa l-am inlocuit cu cel uscat.
2
Se pot folosi si pulpele de pui.