Alaturi de o mamaliguta sau de galuste de casa , acest fel nu are cum sa nu iti iasa bun si nu are cum sa nu placa celor care il incearca.
Eu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In uleiul ramas (il luam de pe foc sa nu se arda) punem ceapa tocata marunt si ardeiul tocat si el marunt. Lasam 1 minut sa se caleasca putin si adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunc. Amestecam inca un minut si adaugam faina. Turnam incet supa de pui, amestecand bine. Punem o frunza de dafin si adaugam carnea in acest sos. Punem sare si piper si lasam sa fiarba bine, pana carnea e aproape fiarta. Aduagam la nevoie inca supa daca apa scade prea mult.
- Cand sosul a mai scazut punem putin vin alb si lasam descoperit sa scada si acest sos apoi adaugam rosiile din conserva, pasta de tomate si de ardei si sucul de rosii. Mai lasam sa fiarba cca 20 minute, la foc domol, lasand sa scada si sa se ingroase putin sosul. Adaugam sos picant daca ne place si cimbru dupa preferinta.
Servim cu mamaliguta sau cu galuste de faina.