Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

de Dya Daniela Andrei in Pui, 3 Sep 2017 | 6297 vizualizari

 

Zilele acestea, reteta Gabrielei 
https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-72926.html
m-a ispitit atat de mult, incat nu am mai putut rezista si am pregatit-o si eu, pentru fete mai ales! Au mancat nesperat de bine, ba chiar Robi cea mica, dupa ce a mancat o portie dubla a furat-o si pe cea Rebecai :) Nu am scapat fara promisiunea de a le gati, din nou!, cat mai curand.
Am ales sa folosesc vinul alb in locul otetului balsamic, am adaugat o jumatate de ardei capia rosu, si am renuntat la sosul de soia, boiaua de ardei iute si la foile de dafin, nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci doar pentru a evita o aroma puternica, riscand astfel ca fetele sa nu mai manance.
 
Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda, imbracata in unt si branza de oi!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • ½ ardei capia rosu
  • 4-5 rosii de gradina
  • O ceapa alba mare
  • O capatana de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara)
  • O lingurita cu cimbru
  • Cateva frunzulite de busuioc verde
  • Sare si piper dupa gust

Pentru mamaliguta ne este necesar sa adaugam:

  • 100 gr unt
  • 200 gr branza de oi sarata
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi:

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici.

Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu vin alb. 

Cand a inceput sa fiarba, am colorat cu suc de rosii si am adaugat putina apa, lasand ostropelul pe foc pana ce a scazut suficient. Dupa ce am oprit focul, am presarat cateva frunzulite de busuioc verde tocate marunt.

Intre timp, am pregatit mamaliguta (in modul clasic). Am incorporat untul si am presarat branza trecuta prin razatoare. Am amestecat-o usor si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am copt-o pentru 20 de minute aproximativ. Cand am scos-o din cuptor, am presarat cascavalul ras.

Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu sos Rustic