Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2016 | 3824 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua fierte tari;
  • servetele decorative cu 3 straturi;
  • o pensula cu par de veverita;
  • un lac adeziv pentru decoupage;
  • lipici cu sclipici - diverse culori;
  • optional, un lac pe baza de apa.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua decorate cu tehnica decoupage-ului:

Ouale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca. 

Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si pentru a fi mai usor de lipit, fara a se forma cute).

Se desprind sraturile de servetele, pastrandu-se stratul cu imaginea imprimata ce se doreste a se lipi pe oua. 

Se fixeaza imaginea pe ou si se aplica un strat de lac adeziv cu ajutorul pensulei, incepand din interior catre exterior, pentru a scoate aerul de sub servetel si pentru a nu se forma cute. Atentie - servetelul se mareste in volum atunci cand aplicati lacul. Aveti grija sa nu apasati prea tare sau sa dati prea mult cu pensula deoarece servetelul se poate rupe. Se lasa sa se ususce. Daca doriti sa aplicati o alta imagine pe acelasi ou, este bine sa asteptati pana ce se usuca cea pe care ati lipit-o initial (circa 20-30 de minute). Va puteti ajuta de un suport pentru oua sau de un prosop pentru a pune ouale la uscat.

Dupa ce ati aplicat imaginile dorite si ouale s-au uscat, puteti sa le decorati cu lipici cu sclipici, pe care il aplicati cu ajutorul pensulei. Se lasa, din nou, ouale sa se usuce.

La final, optional, se poate aplica pe toata suprafata oualor inca un strat de lac adeziv sau lac pe baza de apa pentru a da un plus de stralucire si pentru ca sclipiciul sa nu se ia pe maini. Din nou, ouale se lasa sa se usuce.

Poate pare simplu, dar este un proces indelungat si cred ca, totusi, a meritat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua decorate cu tehnica decoupage-ului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori