Ouă umplute

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2015 | 9778 vizualizari

 

Știu că este un preparat foarte ușor de preparat, dar pe mine ma ajută foarte mult pentru că mă scapă când am niscai musafiri neanunțati! Eu am folosit 10 ouă, dar voi da ingrendientele pentru 5 oua umplute.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 5 ouă pentru umplut + 3 ouă pentru maioneză ,
  • o cutie(medie) de pate de pasăre,
  • o cană de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o salată verde,
  • masline pentru ornat,
  • zeama de la 1/2 de lămâie (o lingură de unt după preferință ).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute:

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași direcție.       

Treptat, adaug restul de ulei si zeama de lămâie până ajung la cantitatea de maioneza dorită.

După ce ouăle s-au fiert si apoi s-au răcit, le decojim si apoi le taiem pe lung, formându-se astfel 2 jumătăți din care scoatem gălbenușul.

Separat amestecăm gălbenușurile cu pateul de pasăre, o lingură  de maioneză, o lingură  de unt, sare și piper. Compoziția  astfel obținută o folosim la umplerea jumătățile de ouă,  după  care ornam cu maioneză  si la final așezăm bucățele de masline.

Frunzele de salată se spală  si se lasă  pe un prosop sa se zvante, după  care se așează  pe o farfurie întinsă peste care așezăm ouăle umplute si numai bune de mâncat.  

Compoziția  rămasă o putem folosi la micul dejun intinsă pe pâine care se poate consuma cu roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu peste afumat