Oua vopsite de Paste si Inaltare

de Oana in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2009 | 39105 vizualizari

 

Ritualul de vopsire a oualelor de Paste si Inaltare (28 mai)

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea pentru oua dupa plac
  • 2 linguri cu sare
  • otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste si Inaltare:

Ouale se spala foarte bine cu detergent de vase si un buretel, sa fie bine degresate, apoi se limpezesc cu apa rece.

Intr-o oala mai mare punem apa rece si doua linguri cu sare, amestecam sa se dizolve si apoi punem acolo ousoarele si le fierbem la foc mic. Eu am avut 20 de oua (amestecate, si de tzara si de gostat, vorba unei prietene ).

Separat, fierbem o oala de apa si pregatim borcane de 800 de grame in care vom colora ouale. Cand apa clocoteste, umplem pe jumatate borcanele, adaugam 3 linguri de otet in fiecare borcan, apoi vopseaua de oua.

In fiecare borcam punem cate 3 ousoare fierbinti, apoi lasam 5 minute sa actioneze vopseaua si sa se coloreze frumos.

Le scoatem apoi cu o lingura pe un prosopel si le lasam se se zvante putin. La final, ouale se sterg cu un prosopel inmuiat in ulei, pentru a fi lucioase.

Vladut a combinat rosu si albastru si a descoperit ca iese mov :), spre bucuria lui ca avem atatea culori! Mie imi plac ouale rosii, dar copiilor trebuie sa le facem pe plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste si Inaltare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine imbracata a la Grasu64