Revin dupa o pauza cam lunga, din motive personale...probabil deja multi dintre voi stiti ca am fost in spital cu puiutul meu :(
Acum ne revenim incet si trecem la treaba :)
Se spune ca fructele de mare sunt de post, deoarece nu contin sange, in Muntele Athos se consuma fructe de mare in zilele de dezlegare la untdelemn si vin.
Acum ramane la apecierea fiecaruia daca se pot consuma sau nu fructe de mare in post.
Eu le consum, nu sunt un mare fan al fructelor de mare, insa din cand in cand pentru a mai schimba meniu, merg :)
Sursa retetei http://www.bucataras.ro/retete/paella-cu-creveti-si-mazare-5427.html
Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare.
Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli.
Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert mazarea, dupa care o punem peste orez, se lasa 1 minut dupa care se adauga si restul de supa si se lasa la foc potrivit.
Cand bobul de orez este fiert si patruns bine, se adauga crevetii, pe care i-am decongelat cu 2-3 minute inainte si i-am spalat in apa rece, mazrea scursa si patrunjelul tocat fin.
Se mai lasa pe foc cca 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde orezul ( daca este nevoie se mai pune putina apa)
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se serveste cu lamaie.
Pofta buna!!!!
P.s. Am primit betisoarele astea frumoase, de care mi-e tare drag si multe multe condimente de la prietena mea Adina . Multumesc inca o data draga mea :)