Paine

de ralu_ca in Piine, 25 Ian 2014 | 3166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura sare
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina cernuta am pus-o intr-un vas. Se face un loc in ea in care am adaugat drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina. Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic. Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac. Se lasa la crescut  cam 15 - 20 min dupa care se introduce tava in cuptor  pentru 30-35 min la foc moderat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]