Paine

de Lina24 in Piine, 1 Feb 2019 | 2142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cani de faina 
  • un cub de drojdie 
  • 200 ml lapte 
  • 100-150 ml apa 
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 + 1/2 lingurita sare 
  • 2 oua + 1 galbenus pt uns 
  • 50 gr unt 
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei.

Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa treptat si framantam. La sfarsit punem untul si apoi uleiul.
Aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie curat, il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul, il modelam.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
O introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 180 grade C, timp de 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte