Miroase a paine calda, abia scoasa din cuptor, la mine in casa. Nu se compara cu nimic gustul si mirosul ei, este? :)
Am incalzit intai cuptorul la 200 grade.
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia.
Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat si uleiul de masline si am mixat compozitia cam doua minute, nu foarte mult, pana s-a omogenizat. Am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.
Am vrut sa fac doua paini, asa ca am rupt aluatul in doua bucati inegale.
Fiecare bucata am impartit-o apoi in doua parti egale si am format din fiecare bucata cate un baston.
Am suprapus capetele a doua bastoane si am inceput sa le impletesc. Am format o paine mai mare si una mai micuta, potrivite pentru tavile de silicon pe care le am eu in casa.
Am uns painicile cu galbenusul de ou, care e galben-galben, avand oua de la gaini de curte si le-am lasat la crescut in jur de 40 minute.
Peste una dintre painici am presarat mac.
Am copt painile 30 minute, dupa care le-am scos pe un servet si le-am acoperit cu un capat de-al lui, asta pentru a nu ramane coaja painii tare.
Dupa ce s-a racit painea, am taiat un coltisor si am intins putin unt peste el si am mancat cu pofta. Cam asta e obiceiul casei.