Paine cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 14 Dec 2018 | 3274 vizualizari

 

reteta romaneasca
Eu am servit-o cu cativa cartofi copti in jar exact ca atunci cand eram mici copii si ne bucuram de orice cu o veselie aparte :x:x:X:x:X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 500 g cartofi
  • 15 g drojdie proaspata
  • sare
  • ulei
  • 1 lg zahar
  • uns
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie mai adaugam faina pana iese un aluat elastic si putin lipicios. La sfarsit adunam aluatul cu putin ulei si dam la dospit cca 1 ora.
Infainam masa de lucru si impartim aluatul in 6 bucati. Luam fiecare bucatica si o facem rulou. Dupa care din 3 rulouri incepem sa impletim o paine. Ungem tava de paine cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul impletit. Procedam la fel si cu celelalte 3 rulouri. Lasam aluatul in tava la dospit inca 20 min dupa care il ungem cu 1 lingura de zahar dizolvat in 50 ml apa.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tava