aluaturi de casa
Pentru că mi-a placut mult reţeta de chifle pufoase pe care am descoperit-o de curând, m-am gândit să fac această variantă cu pastă de crenvurşti cu mozzarella, numai bune pentru mic dejun sau cină. Singura modificare a fost untul topit pe care l-am adăugat de data asta.
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate.
Apa caldă se amestecă cu uleiul şi se toarnă în vas. Se amestecă pentru câteva secunde, după care se adaugă şi restul de 150 g făină cernută.
Mărim la mediu viteza robotului şi frământăm 4 minute, apoi adăugăm untul lichid ( din acre păstrăm o linguriţă pentru uns vasul şi aluatul) călduţ şi mai frământăm 1 minut sau 2 maxim, până ce aluatul a absorbit untul.
Scoatem coca, formăm o bilă şi o punem într-un vas uns cu linguriţa de unt păstrată şi rotim aluatul să se ungă şi el.
Lăsăm la crescut aluatul acoperit cu un şervet de bucătărie pentru 45 de minute.
Preparăm umplutura : tocăm crenvurştii cu 3 linguri de mozzarella şi brânza topită. Trebuie să obţinem o pastă mai consistentă.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu puţină făină şi îl întindem cu sucitorul în foaie subţire, apoi întindem deasupra pasta de crenvurşti şi presărăm lingura rămasă de mozzarella.
Rulam din ambele capete, astfel încât 2 rulori să se întâlnească la mijloc.
Tăiem capetele ca să nivelăm şi apoi mai tăiem o dată ruloul mare în 4, ca să obţinem rulouri mai mici.
Le feliem cu un cuţit ascuţit, dar nu până jos, astfel feliile să stea prinse una de alta.
Răsucim una în dreapta şi una în stânga până terminăm ruloul.
Procedăm la fel cu toate 4.
Punem în tava tapetată cu hârtie de copt , ungem cu ou bătut şi coacem la 190 g căldură sus/jos pentru 23 minute, maxim 25.
Sunt foarte bune servite şi calde şi reci.
Poftă bună!