Paine cu faina integrala, tarate si chimen

de RuxyRux in Piine, 12 Feb 2012 | 4722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala tip spelta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 25 gr tarate
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita de seminte de chimen macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala, tarate si chimen:

Se cerne faina in vasul de framantat.

Se aseaza in mijloc drojdia si zaharul, pe margine intr-o parte sarea, apoi uleiul, chimenul si taratele. Se adauga apa calduta si se framanta un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Se cresteaza adanc in cruce cu un cutit.

Se lasa la crescut la loc cald in bucatarie( eu las aragazul aprins) si acopar vasul cu un servet.

Cand isi dubleaza volumul( cam intr-o ora) se pliaza aluatul de trei ori. Se da forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu  pergament.

Se lasa 15 minute la crescut si usor( nu in adancime) cu un cutit se fac cercuri pe suprafata aluatului.

Se presara faina si dupa 5 minute se mai trece inca o data usor cu cutitul pe cercuri.

Se mai lasa inca 15 minute la crescut.Se coace painea la 200 grade pentru 30 de minute.

Taiem painea numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala, tarate si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta