Paine cu iaurt

de Oana in Piine, 5 Mar 2010 | 13975 vizualizari

 

Buna dimineata! Poftiti la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt natural
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri si apoi se rasucesc intre ele. Se aseaza intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald, pana se umple tava. Eu am tinut tava pe aragaz, cuptorul fiind dat drumul la minim.

Se bate un ou, eu am pus unul mic de prepelita, se unge cu grija painea, fara a apasa prea tare cu pensula, apoi se presara mac si susan. Se coace paine 25 de minute la foc mic, pe gratarul de sus. Verificati cand e rumena deasupra, in functie de cuptor o coaceti mai mult sau mai putin...

Se scoate paine din tava cat e calda si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

06.03.2010, 01:29

foarte bine arat grozav chair

Oana 1

06.03.2010, 08:20

Crissa, da, cu lapte si eu am mai facut, e excelenta painea asta! azi fac iar inca una

Oana 1

06.03.2010, 10:36

Gata, e la dospit in masina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara