Paine cu lapte

de cristinutanicolita in Piine, 6 Apr 2020 | 3062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină
  • 15 g drojdie proaspătă +20 mi apa calda +1 lg faină +o lgt zahar
  • 350 ml lapte
  • 1/2 linguriță de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min.

Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea .

Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce aluatul a crescut se scoate pe masa de lucru si se imparte in 3 bucati. 

Fiecare bucata se intinde in forma de sul.

Cele 3 suluri se unesc la un capat si se impletesc. 

Se pune pâinea in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crecut 30 de min. 

După ce a crescut, se unge cu ulei si se coace ,în cuptorul preincalzit, cc 50 de min la foc mediu. 

După ce s-a copt,se scoate din tava, se unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tava